Assortiment

Stokvis

Onze hoofdactiviteit is de import en ver- en bewerking van stokvis. Stokvis is (meestal) in noord Noorwegen gevangen gedroogde kabeljauw. Stokvis is niet gezouten en bevat derhalve alleen de natuurlijke aanwezige stoffen.
Het grootste gedeelte hiervan wordt als gebeukte stokvis verkocht aan grossiers en detailhandel. Door het beuken van de (harde) stokvis wordt de vis soepel, waardoor het weken verkort wordt. De stokvis is hierdoor na 24-36 uur weken klaar voor gebruik.
Tevens weken wij stokvis volgens een bepaald procédé. Dit proces duurt minimaal twee weken. Deze geweekte stokvis leveren wij in zowel vers (in de winter) als in diepvriesverpakking aan de handel.
Voor meer informatie klik hier.

Gebeukte STOKVIS

Zoutevis

Een oude eettraditie in voornamelijk Brabant en Zeeland is: Nieuwe Oogst, "aardappelen met zoutevis". Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben wij zelf geproduceerde zoutevis in het assortiment, te leveren in bulk als in consumenten verpakking. Deze zoutevis wordt op traditionele wijze geproduceerd.

Gesneden Zoutevis

Klipvis (Bacalao)

Een ander product uit ons assortiment is klipvis, ook wel bacalao genoemd. Dit is nat gezouten vis die vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal.
Klipvis wordt veel door Portugese mensen gegeten, die het stokvis noemen. Hierdoor ontstaat nog wel eens verwarring over wat nu klipvis is en wat nu stokvis.
Over het algemeen importeren wij de klipvis uit Noorwegen.
Wij verhandelen de klipvis in dozen van 25 kg en consumentenverpakking.
Voor meer informatie klik hier.

Seelachs

Seelachs is gezouten, gekleurde (rood) en lichtgerookte witvisfilet in olie. Momenteel is de seelachs alleen op aanvraag verkrijgbaar.

Hondenstokvis

Naast stokvis voor menselijke consumptie verkopen wij stokvis voor de hond. Wij zagen deze in stukken, die u droog aan de hond kunt voeren. Voor meer informatie klik hier.

Diepvries

Naast deze artikelen bemiddelen wij in de handel in consumptiegoederen, voornamelijk im- en export (diepvries) visproducten.

pakjes GEWEEKTE STOKVIS (diepvries)

Momenteel hebben wij geen diepvriesvis in voorraad. Wij hebben wel diepgevroren geweekte stokvis en Lutefisk.

Lutefisk

Terug naar home

Schulpplein 7, 3087 NA Rotterdam, Holland, tel. +31(0)10-429 53 39, fax. +31(0)10-429 53 32
E-mail: herman@smitstokvis.nl