Meer informatie over Klipvis / bacalao.

klipvis

Klipvis (Bacalao)

Een ander product uit ons assortiment is klipvis, ook wel bacalao genoemd.
Klipvis is vanaf de buikzijde, over de hele lengte, tot de rugzijde opengesneden vis die nat gezouten en vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal. De meeste klipvis wordt van kabeljauw gemaakt en wordt veelal door Portugese, Spaanse en Kaapverdiaanse mensen gegeten. Ook Surinaamse en Antilliaanse mensen eten 'bakkeljouw'; dit is meestal van goedkopere vissoorten gemaakt. U kunt hierbij denken aan soorten als koolvis, leng, lom e.d.
Klipvis wordt veel door Portugese en Spaanse mensen stokvis genoemd. Hierdoor ontstaat nog wel eens verwarring over wat nu klipvis is en wat nu stokvis is.
Over het algemeen wordt de klipvis uit Noorwegen geimporteerd. Het is belangrijk dat u de klipvis op een koele droge plaats (liefst in de koelkast) bewaart.
Klipvis is verkrijgbaar in dozen van 25 kg en op verzoek in consumentenverpakking. Tevens kunnen wij de klipvis naar wens verpakken.
En van onze andere activiteiten is het zouten en drogen van vis in ons verwerkingsbedrijf.

Klipvis

Recepten.
Terug naar home

Schulpplein 7, 3087 NA Rotterdam, Holland, tel. +31(0)10-429 53 39, fax. +31(0)10-429 53 32
E-mail: herman@smitstokvis.nl