MEER DAN 200 JAAR EEN BEGRIP IN STOKVIS

Herman Smit & Zoon BV is al meer dan 200 jaar een begrip in stokvis. Al in 1821 opereerde de familie uit Amsterdam als stokvishandel. Een bestaand verhandelend bedrijf aan de Brouwersgracht werd daartoe overgenomen.

Aanvankelijk werd de vrachtvaart op Scandinavië met vooral stokvis uitgeoefend. In 1919 werd een bestaand stokvisbedrijf in Rotterdam, daterend uit 1818 (Waterreus en van der Waart) door het Amsterdamse bedrijf Smit & Zoon overgenomen. Nog tot ver na de oorlog werd de stokvisverkoop zowel uit Rotterdam als uit Amsterdam bedreven.

In 1967 stootte de Amsterdamse tak de stokvisverkoop geheel af naar de Rotterdamse vestiging. Herman Smit & Zoon liet in 1968 een nieuw bedrijfspand aan het Schulpplein in Rotterdam-zuid bouwen, waar de onderneming, stokvis, klipvis (bacalao) en zoutevis verwerkt en levert aan de handel. Tevens wordt geïmporteerd en geëxporteerd.

In 1997 is het pand aan de binnenzijde geheel verbouwd. Herman Smit & Zoon BV voldoet aan de HACCP eisen en is een EG erkend bedrijf.

Er zijn geen producten