Stokvis

Onze hoofdactiviteit is de import en ver- en bewerking van stokvis. Stokvis is (meestal) in noord Noorwegen gevangen gedroogde kabeljauw. Stokvis is niet gezouten en bevat derhalve alleen de natuurlijke aanwezige stoffen.

Het grootste gedeelte hiervan wordt als gebeukte stokvis verkocht aan groothandels en detailhandel. Door het beuken van de (harde) stokvis wordt de vis soepel, waardoor het weken verkort wordt. De stokvis is hierdoor na 24-36 uur weken klaar voor gebruik.
Ook weken wij stokvis volgens een bepaald procédé. Dit proces duurt minimaal drie weken. Deze geweekte stokvis leveren wij in zowel vers (in de winter) als in diepvriesverpakking aan de handel. De gebeukte stokvis is verkrijgbaar bij uw (vis)winkel.
Voor meer informatie klik hier.

Zoutevis

Zoutevis

Een oude eettraditie in voornamelijk Brabant en Zeeland is: Nieuwe Oogst, “aardappelen met zoutevis”. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben wij zelf geproduceerde zoutevis in het assortiment, te leveren in bulk als in consumenten verpakking. Deze zoutevis wordt op traditionele wijze geproduceerd.

Voor meer informatie klik hier.

Klipvis (Bacalao)

Een ander product uit ons assortiment is klipvis, ook wel bacalao genoemd. Dit is nat gezouten vis die vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal.
Klipvis wordt veel door Portugese mensen gegeten, die het stokvis noemen. Hierdoor ontstaat nog wel eens verwarring over wat nu klipvis is en wat nu stokvis.
Over het algemeen importeren wij de klipvis uit Noorwegen.
Wij verhandelen de klipvis in dozen van 25 kg en consumentenverpakking.

Ook drogen en verpakken wij klipvis van andere soorten zoals: Koolvis (Saithe), Leng (Ling) en soms Lom (Tusk) of Schelvis (Haddock). Deze soorten zijn gewilt bij mensen uit Suriname, Caribian en Afrikaanse landen als Congo.
Voor meer informatie klik hier.

Hondenstokvis

Naast stokvis voor menselijke consumptie verkopen wij stokvis voor de hond. Wij zagen deze in stukken, die u droog aan de hond kunt voeren. Voor uitgebeide informatie klik hier.

Lutefisk

Lutefisk weken wij volgens een speciaal recept voor voornamelijk Noorse mensen. Meestal doen wij dit op verzoek. Bijvoorbeeld rond de Kerstdagen. Vraag naar de mogelijkheden.

Er zijn geen producten