De smakelijkste bereiding van klipvis/bacalao-Op Portugese wijze / Basisbereiding: Was de vis onder koud stromend water. Leg de vis in een bak met ruim koud water. Laat de vis 36 uur weken en ververs het water regelmatig (4-5 keer). Verwijder het vel en de graten . Laat de vis in ruim water meekoken, en laat de vis, als het water kookt, 10-20 min op laag vuur pruttelen. Indien u de klipvis "naturel" wilt eten kunt er wat citroensap, olijfolie en mayonaise bij serveren. Ca.…
Ideeën voor de bereiding van stokvis-De lekkerste kabeljauw wordt in Noord Noorwegen gevangen en in de Noorse buitenlucht gedroogd. Stokvis is niet gezouten. Droge gebeukte stokvis weken U kunt de gebeukte stokvis ca. 36 uur weken en deze om de ca. 9 uur met koud water verversen. Ontdoe de nu geweekte stokvis van vinnen, vel, staart en graten en maak deze op een van de volgende manieren gaar (buikzijde opensnijden). Gebruik bij het koken geen zout of kruiden, deze kunt u later naar smaak toevoegen.…
Sommige van deze cookies zijn essentieel voor de werking van de website, terwijl andere ons helpen de gebruikerservaring te optimaliseren door het gedrag te volgen.
Voor een meer uitgebreide uitleg over hoe wij cookies verwerken, bekijk ons privacyverklaring.
Functionele cookiesNoodzakelijk
Noodzakelijke cookies maken kernfunctionaliteit mogelijk. De website kan niet goed functioneren zonder deze cookies en kunnen alleen worden
uitgeschakeld door uw browservoorkeuren te wijzigen.
Analytische cookies
Analytische cookies voor ons om de gebruikerservaring beter vorm te geven op basis van uw paginaweergave-ervaringen.
Bekijk uw cookie voorkeuren.
Voor deze website maken we gebruik van cookies.
Om de website ervaring optimaal te behouden maken we gebruik van cookies.